Pages

Goranski nadjev! Reći ćemo vam ono što već znate – nekim stvarima ne treba tražiti razlog, u njima jednostavno treba uživati.

Jela goranskih krajeva su osebujna i ukusna. Je li tome tako zbog visine, zraka, šume ili je stvar u recepturi?

Sastojci  12 jaja
50 g suhe slanine
250 g rolane šunke
150 g suhog kruha (3 žemlje)

100 g mladog luka
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
1 žlica Vegete
Za premazivanje kalupa:
maslac
krušne mrvice

Priprema
1.
U razmućena jaja dodajte Vegetu, papar, narezani mladi luk i šunku.
2.

Slaninu i jedan dan stare žemlje narežite na kockice pa ih umiješajte u smjesu s jajima.
3.
Okrugli kalup (promjera 18 cm) premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama te izlijte pripremljenu smjesu s jajima.
4.
Kalup pokrijte aluminijskom folijom, stavite u veći pleh s vrućom vodom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 50 minuta.
Posluživanje
Goranski nadjev istresite iz kalupa, ohladite i narežite na ploške. Poslužite uz šunku, sir škripavac, hren i mladi luk.
Savjet

Po vlastitom ukusu u nadjev možete dodati gljive.