ŠNICLE U UMAKU! ….OVAJ RECEPT SAM NAUČILA OD MAME…


SASTOJCI

4-6 većih svinj.odrezaka

4 v.ž juhe ili vode

4 v.ž slatkoga vrhnja za kuhanje

2 kisela krastavca

2 v.ž senfa

malo soli,papra i vegete

2 v.ž ulja

sjeckani peršin


PRIPREMA

Svinjske odreske malo potući s batom,začiniti s soli,paprom i vegetom pa ih popržiti na 2 žlice ulja.Izvaditi ih i pokrivene držati na toplom.


Masnoću od prženja mesa tada zalti s juhom ili vodom.

Dodati vrhnje pa promiješati.Kisele krastavce narezati na sitne kockice pa ih umiješati u vrhnje,promiješati.


Tada dodati senf,sjeckani peršin pa prokuhati,začiniti po želji.


U umak vrati izpečene šnicle,promiješati i odmah poslužiti.


Poslužiti uz prilog po želji;neko izdinstano povrće,tjesteninu,pire,rižu….i salatu.


Izvpr: www.coolinarika.com