Polako peceni juneci ragu

 

Sastojci  6 osoba

1 kg junetine od vrata

500 ml Podravka pasirane rajčice

60 ml crnog vina

1 zlica Koncentrata od rajčice Podravka

3 reznja cesnjaka

sol i papar

1 zlicica majcine dusice (suhe)

3 zlice nasjeckanog persina

kuhani siroki rezanci

ribani Parmezan

loading...

Priprema

1.

Meso operi i posusi , pa ga lagano posoli i popapri , te polozi na dno posude sa poklopcem koja moze ici u pec . U posebnu zdjelu uspi rajcice i dodaj koncentrat rajcice , cesnjak narezan na listice , vino , majcinu dusicu , sol i papar , pa sve dobro izmijesaj . Ovom smjesom prelij meso , poklopi i prebaci u pecnicu ugrijanu na 150 stupnjeva , pa peci 2,1/2 - 3 sata . 



2.

Peceno meso u umaku izvadi iz pecnice , pa ga prebaci na dasku za rezanje i uz pomoc dvije viljuske natrgaj na manje komade . Natrgano meso vrati u umak i sve stavi na laganu vatru te kuhaj jos 5-6 min dok ne dobijete umak zeljene gustoce . Skinite sa vatre i umijesajte polovicu sjeckanog persina . 


loading...

3.

Tjesteninu skuhajte po uputama proizvodjaca ili neki drugi prilog ako zelite , pa ju prelijte sa pripremljenim raguom i izmijesajte . Sve pospite sa ostatkom persina i ribanim parmezanom . 

Izvor:colinarika