Cordon bleu! OVO JE NAČIN SPREMANJA PILETINE KOJI ME JE ODUSEVIO MORATE PROBATI

Sastojci
4 komada pilecih prsa
1 mala kasika bijelog luka u prahu
1/2 male kasike bibera
1 mala kasika soli
1 mala kasika suhog persuna


5 kasika senfa
8 snita tanko sjecene sunke
8 snita tanko sjecenog sira(ako nemate tanke snite sira mozete ga rezati na 8 stapica oko 1 cm debljine)
2 jajeta
1/4 solje mlijeka
1.5 solja krusnih mrvica
3-4 kasike ulja


Priprema
1.
Piletinu presjeci na pola da dobijemo tanje komade.Svaki komad istuci/rastanjiti ravnom stranom cekica za meso izmedju dvije plasticne folije.
Pomijesati sol,bijeli luk,biber i persun i staviti preko svake snicle.Po mogucnosti ostaviti da odstoji u zacinima oko sat vremena.
2.
Svaku sniclu premazati sa malo senfa,staviti sunku i sir pa zarolati u rolnu.
Svaku rolnu umociti u mjesavinu jajeta i mlijeka ,pa zatim uvaljati u krusne mrvice.

3.
Redati rolnice na podmazanu tepsiju.Na kraju kasikom poprskati svaku rolnicu sa malo ulja ,ili ako imate ulje u spreju pospricati malo svaku rolnicu.

4.
Rolnice peci na 210 stepeni oko 35 minuta.