zaista su prhki, zaista su ukusni |
Za testo
180 gr. brasno
2 zlice secer u prah
2 zlice mleveni badem
125 gr. margarin ili puter
1/2 zlicica ribana kora od limuna
1 zumanjak
Za punjene
od vas izabrano marmalad, djem, krem,
Za uvaljavanje
1 belance
spored potrebi mleveni bademi
PRIPREMA
U posudi stavite omeksali margarin ili puter zajedno sa secerom i izmiksajte, dodajte mu zumanjce i jos malo miksajte da se to sve dobro spoji. Dodajte brasno, mleveni badem, ribanu koricu limona.
Zamesite testo. Podelite testo na loptice od prilike tezina oko 20 gr. Svaku lopticu umocite u malo razmuceno belance, uvaljajte u badem i naredite na pleh koji ste poslali sa pek papirom. Onda na svaku lopticu napravite udubljene ( meni ja posluzila jedna mala plasticna oklagija) stavite da se pece na 180 stepeni prethodno zagrijanoj rerni, pazite da vam se ne prepeku, nek ostanu bele.
Nakon pecenja punite ih sa cime vi volite...pekmez, slatko... med... krem, izbor je vas.
Marmelau zagrijte mozete je stavite u kesu ili spric i tako uredno sve napunite... (ja sam na brzinu punila - vreme me gonilo)
Izvor: coolinarika.com