Evo jednog od načina kako možete da iskoristite meso iz supe, i da pripremite odličan ručak za sutradan. Pileći paprikaš, obogaćen graškom i preukusnim noklicama. |
4-5 parčadi pilećeg mesa obarenog u supi (batak, karabatak, krilce, belo meso, šta god volite)
1 pakovanje (500g) zamrznutog graška
1 glavica crnog luka
2 kašičice aleve paprike
2 kašičice mirođije
1 kašičica soli
2 kašike ulja (ili varjača masti)
Za noklice:
2 jaja
2 kašike griza
3 kašike brašna
1 kašika ulja
pola kašičice soli
Priprema
1.
Luk iseckati na kockice i izdinstati na odabranoj masnoći i šolji vode, oko 5 minuta, u poklopljenoj šerpi.
2.
Dodati grašak, mirođiju, so i šoljicu vode. Poklopiti, povremeno promešati, po potrebi dolivati po malo vode.
3.
Kad grašak omekša (za oko 10-15 minuta), posudu otklopiti i dodati alevu papriku. Naliti vodom do polovine šerpe, pa pospuštati meso.
4.
Dok se grašak kuva, pripremiti knedle: najpre umutiti jaja, pa im dodati sve ostale sastojke za knedle. Zamesiti smesu i ostaviti da odstoji desetak minuta.
5.
Kada paprikaš posle ubacivanja mesa provri, zakuvati pripremljene knedle (vadite ih supenom kašikom, malo manje od pola kašike je jedna knedla), i nastaviti kuvati još 10-15 minuta.
Posluživanje
Uz omiljenu svežu ili kiselu salatu. Ne mora da se jede hleb, ukoliko su Vam dovoljne knedle.
http://www.coolinarika.com/