Torta se može jesti sama,a može biti kao prilog nekom mesu,pogotovo pečenom.Ja sam ju servirala uz pečenu prasetinu/hladnu/.Ukasiti je možete,a i ne morate,samo ju možete posuti ribanim sirom. |
18 šnita tosta /kruha/
4 dcl kiselog vrhnja
4 dcl majoneze
4 jaja tvrdo kuhana
5 kom kis.krastavaca /srednje veličine/
30 dkg kuhane šunke
3 žice kečapa
20 dkg svježeg kravljeg sira
15 dkg sira tvrdog/za naribat/
PRIPREMA
1.
Kupite tost /od bijelog kruha/.Potrebno je 18 šnita tosta.Sa svake šnite odrezati koricu.Iako je u biti i nema,postoji ona smeđa boja kruha na rubovima svake šnite,pa nju reba tanko,tanko odrezati...
2.
Kiselo vrhnje i majonezu izmješati zajedno i podijeliti na tri jednaka dijela-u tri posude.
3.
U prvi dio dodaj 4 kuh. jaja i 5 kis.krastavaca sitno izrezanih ili naribanih na krupni ribež/kao za jabuke/... Sve izmješati.
4.
U drugi dio dodati šunku,sitno rezanu ili naribanu i 3 žlice kečapa.Sve izmješati.Može se još po želji dodato u tu smjesu mljev.bibera i origana.
5.
U treći dio dodati dobro izrađeni sviježi kravlji sir.
Sve izmješati.
6.
Sad kad imamo sva tri fila krećemo sa slaganjem i filovanjem.
7.
Složimo 6 šnita tosta i namažemo ih sa prvim filom.
8.
Zatim na to položimo drugih 6 šnita tosta i premažemo sa drugim filom.
9.
Zatim na to složimo trećih 6 šnita tosta .
10.
I njih permažemo sa trećim filom.Fila ima dovojno,pa se može i malo okolo premazat.
11.
Tortu po mogućnosti raditi dan prije da se fino namoči tost sa svim filovima i da se torta stegne/naravno u frižideru/.Prije posluživanja tortu posuti sa sitno ribanim tvrdim sirom i ukrasiti po želji ...
Posluživanje
Tortu slagati u nekoj posudi/staklenoj ćetvrtastoj/,može se i iz posude posluživati tj. rezati,a može se i izvaditi/pažljivo/sutra dan na tacnu i ukrasiti.Režu se deblje šnite ili kocke....
http://www.coolinarika.com/