Djuvec u staklenke! Ja ga danas ovako konzervirala, pa na zimo sa mesom ili bez njega - svejedno, znam da cu imati djuvec koji se ne razlikuje na ukus od sveze pripreman... dakle.. ovo je zimnica.

Prije sam sve fino lepo seckala, osolim - stavim u staklenke, pasterizujem i tako obezbedjivala namirnice za djuvec - a da nije zamrznuto. Sad promenila malo recept, pa ako ga i  spremite ovako... zimi imat cete ukusan rucak, super djuvec - a ne bi vam trevalo mnogo vremena. 
SASTOJCI
1,1/2 l, ulje
2 kgr. crni luk
2 kgr. mrkve
4 kgr. paprike
2 kgr. plavi paradajz- patlidjan
6 kgr. paradajz (crveni)
2 kesice biber krupno mljeveni

nekoliko listova lovorovo lisce
na ukus so

PRIPREMA
1.
Najpre narezite luk,- stavite sa strane, pa mkrvu- u drugu posebnu zdjelu, pa paprike - u druga zdjela, plavi paradajz- u druga zdjela, ogulite i narezite i crveni paradajz i to stavite da stoji zasebno. Znaci shvatili ste... svako povrce kako se isecka stoji odvojeno samo za sebe.
2.
Ulijte u povecu serpu ulje i stavite da se zagrije...
- najpre stavite luk - przite toliko vremena koliko je potrebno da se on zastakli...
- dodajte narezanu mrkvu - pa zajedno przite 5-6 min.

- dodajte paprike - sad opet sve zajedno przite isto toliko vremena.
- dodajte plavi paradajz - produzite da przite isto toliko vremena. '
- Sad dodajte crveni paradajz i sve to zajedno kuvajte 20-25 min. Dodate i lovorovo lisce, osolite na ukus.
Vruce saberite u staklenke, zatvorite i odlozite na nacin kako vo spremate ovaj tip zimnice. Ja uobicajeno - zatvorene staklenke okrenem naopacke a naredim u kartonsku kutiju.. pa tako ostanu tamo dok se ne olade...
Na zimi mozete ga slobodno spremati i ko paprikas i kao djuvec..
3.
Od ova doza dobija se tacno 14 staklenke od 750 ml.
4.
gotovo je ...dodano i plavi i crveni paradajz...
5.
gotov...
6.
jos ova fotka..

Posluživanje
Imala sam kuvanu teletinu.. nisam puno razmisljala sta cu s tim, fino lepo sam istresla jedna staklenka u zemljanu tavu.. dodala mu meso, jedna casa crno vino... stavila u rerni da se samo prokrcka.. rucak gotov. a mogla sa i krumpir dodati.. ali nisam

http://www.coolinarika.com/