Paprike u pavlaci

Ove paprike moraju biti somborke , to su inace ljute paprike , vec poznate paprike i koriste se za ovaj tradicijonalni stari recept ...  

POTREBNO :
zavisi od kolicine paprika (mjere nisu bitne )
paprike somborke
slana voda(so i voda)
punomasna kisela pavlaka



PRIPREMA
1. Oprati paprike

2. Ocistiti od sjemena

3. U vecoj posudi sipati vode i dobro je osoliti ,staviti paprike i poklopiti tako da voda bude preko njih ,takve paprike moraju stajati vise od 7 dana da bi se koristile ,a inace mogu stajati u slanoj vodi i vise od mjesec dva .



4. Vaditi paprike iscjediti i puniti sa pavlakom (filovati) ,redjati u plasticnoj posudi jednu do druge i kad bude jedan red gotov premazati ih sa pavlakom i opet odozgo redati drugi red punjenih paprika ,sve dok ne bude puna posuda.

5.Na kraju ih opet premazati pavlakom i ostaviti na toplom mjestu 2do3 dana da uskisnu ,s vremenom otvoriti poklopac i pazljivo prosuti vodu koja se nakupila od paprika (pazljivo)!

6. Nakon 3 dana posudu sa uskislim paprikama cuvati u frizideru i sluziti .

Posluživanje
Paprike mogu dugo stajati u slanoj vodi (ne da im sol da se pokvare)i po potrebi vaditi i koristi ih ,tako da cete imati preko cjele zime punjene paprike !

Izvor: coolinarika.com