Idealan nedeljni ručak |
SASTOJCI
1 kg mljevenog mesa
2 jaja
4 žlice mrvice od kruha
4 žlice mljeko
Persin
Luk
sol
2 hrenovki
tikvice
sir
PRIPREMA
1. Mljeveno meso promješati sa jajima, mrvicama od kruha, mljekom, nasjeskanim lukom i peršinom, paprom, posoliti (ja stavim i malo umaka od soje).
2. Prozorno folijo nauljiti. Masu porazdeliti po foliji. Nanju staviti hrenovke i manje tikvice ( ako imate večju, treba je razrezati na manje djelove).
3. Po vrhu naribati sir. Uz pomoč folije zarolati u ruladu. Ruladu zaviti u listnato tjesto, staviti jo u pekač, na kojeg se da peki papir i je namazati maslacem. Peče se na 170 C približno 1 uro. Onda sam izklopila pečnicu i pustila još cca. 15 min.
Izvor: coolinarika.com