KISELE CRVENE PAPRIKE ZA ZIMU-"NA ŽIVO" (BEZ KUHANJA)

Nekad sam puno zimnice pravila, krastavci, rajčica, pekmezi, turšija…moji baš nisu ljubitelji, pa sam dijelila. Ostala sam samo na ovoj paprici jer samo to rado jedu.

SASTOJCI
5 kg čiste očišćene crvene paprike
400 g šećera

130g soli
1l octa (kisko) akoholni bijeli
1 vinobran

PRIPREMA.
Paprike očistiti od sjemenki i narezati na polovice.
Stavite u dovoljno veliku posudu da možete miješati.
U drugoj posudi pomiješajte ocat, šećer, sol i vinobran.

Posuti to po paprikama.
Treba odstojati 24 sata u posudi. Treba povremeno sve to dobro promiješati.
Staklenke operite i osušite u pećnici na 50¨.

Poslije 24 sata paprika se posloži u staklenke i zalije se tekućinom što je ostala od paprike, ostavite da se malo slegne i onda još nadopunite tekućinom i zatvorite ..

POSLUZIVANJE
Paprika je tvrda, prekrasna, uvijek radim duplu dozu… jedina zimnica kaja se uvijek sva pojela i uvijek fali…

Izvor: coolinarika.com