Prhka orehnjača i makovnjača

Vrlo ukusne male orehnjače ili makovnjače.

SASTOJCI
50dag oštrog brašna
2 jaja
1 žličica praška za pecivo
20 dag margarina
4žlice vrhnja
1dl mlijeka
3dag kvasca
malo soli



malo šećera za kvasac
15dag mljevenog maka
15dag mljevenih oraha
20 dag šećera
1,5dl mlijeka
1 paketić Rum šećera Dolcela
limunova ili narančina korica



PRIPREMA
Razmrvite kvasac i malo šećera u 1dl mlijeka. U brašno dodajte pecilni prašak i razmrvite margarin. Dodajte nabujali kvasac i ostale sastojke. Zamijesite tijesto i ostavite na toplom mjestu da se digne.U međuvremenu pripremite nadjev.

U orahe i mak dodajte po 10 dag šećera naribanu limunovu koricu,i po pola vrećice Rum šećera. Zalijte s polovicom kipućeg mlijeka.Dignuto tijesto podijelite na 4 dijela i razvaljajte.Po dva namažite s nadjevom od maka,a po dva s nadjevom od oraha.

Zarolajte i stavite sve četiri roladice u isti protvan.Ja za sve što pečem koristim papir za pečenje,pa tako i za ovo.Ako želite samo orehnjače  udvostučite količinu oraha.Tako i za mak.Pecite na 180oC oko 45 min. Na pola pečenja smanjite temperaturu ili pokrijte kolač folijom da vam ne potamni jako.

Izvor: http://www.coolinarika.com/