Vrlo ukusne male orehnjače ili makovnjače. |
SASTOJCI
• 50dag oštrog brašna
• 2 jaja
• 1 žličica praška za pecivo
• 20 dag margarina
• 4žlice vrhnja
• 1dl mlijeka
• 3dag kvasca
• malo soli
• malo šećera za kvasac
• 15dag mljevenog maka
• 15dag mljevenih oraha
• 20 dag šećera
• 1,5dl mlijeka
• 1 paketić Rum šećera Dolcela
• limunova ili narančina korica
PRIPREMA
Razmrvite kvasac i malo šećera u 1dl mlijeka. U brašno dodajte pecilni prašak i razmrvite margarin. Dodajte nabujali kvasac i ostale sastojke. Zamijesite tijesto i ostavite na toplom mjestu da se digne.U međuvremenu pripremite nadjev.
U orahe i mak dodajte po 10 dag šećera naribanu limunovu koricu,i po pola vrećice Rum šećera. Zalijte s polovicom kipućeg mlijeka.Dignuto tijesto podijelite na 4 dijela i razvaljajte.Po dva namažite s nadjevom od maka,a po dva s nadjevom od oraha.
Zarolajte i stavite sve četiri roladice u isti protvan.Ja za sve što pečem koristim papir za pečenje,pa tako i za ovo.Ako želite samo orehnjače udvostučite količinu oraha.Tako i za mak.Pecite na 180oC oko 45 min. Na pola pečenja smanjite temperaturu ili pokrijte kolač folijom da vam ne potamni jako.
Izvor: http://www.coolinarika.com/