Njegova štrudla s višnjama! Jednostavno, brzo i jako fino!

Njegov apsolutno najdraži kolač :) Njegova mama radi fantastične domaće kore za pite i savijače, ali njegova mama danas nije imala vremena. Ja sam ju napravila na svoj način i jednako ga oduševila ;)) Jednostavno, brzo i jako fino!
SASTOJCI
9 tankih kora za savijače
900 g višanja (svježih ili smrznutih-bez koštica)
150 g šećera
1 vanilin (bourbon) šećer
2 pudinga od vanilije
ulje (za premazivanje kora)

šećer u prahu (za posipanje)

PRIPREMA
1.
Za nadjev pomiješajte višnje sa šećerom, vanilin šećerom i prahom od vanilin pudinga. Ako koristite smrznute višnje, stavite ih u cjedilo da se odlede i ocijede.
2.
Pećnice ugrijte na 180 Celsiusa.
3.
Prvu koru premažite uljem, na nju položite drugu koru koju također premažite uljem pa zatim stavite

 treću koru, koju također premažete uljem. Na nju rasporedite nekoliko žlica nadjeva od višanja (po cijeloj kori, samo ne po rubovima) i sve skupa zarolajte. Dva krajnja ruba uvijte na unutarnju stranu-uvucite ih kako vam sok ne bi curio tijekom pečenja. Isto ponovite s ostalim korama-od 9 kora dobit ćete 3 štruce. Štruce premažite uljem ili rastopljenim maslacem. Na pola pečenja možete premazati toplim mlijekom, tako će korica biti mekša i neće se onako hrskavo lomiti, kao što često bude kod ovih kupovnih kora.
4.
Nauljite pleh i poslažite štrudle pa pecite 40-ak minuta.
5.
Pri posluživanju posipajte štrudlu šećerom u prahu. Vruću štrudlu možete pokriti vlažnom krpom i pustiti da se ohladi-tako će se kore manje trusiti

Posluživanje
Njegov komentar na ovu štrudlu bio je: “Ovo je najbolji kolač koji si ikad napravila.” :) (toliko voli štrudle s višnjama :))

http://www.coolinarika.com/