Sarajevski polagani burek! Od pilećeg mesa!

Burek je mesna pita.Ovaj sarajevski polagani burek se priprema od pilećeg mesa. Inače sva ova Bosanska jela me naučila prpremati moja teta  iz Sarajeva.
SASTOJCI
tjesto za pite ili gotove kore

FIL
1500g pile
1 kapula
peršin
ulje
sol,papar
pileći temeljac

TIRIT
150g brašna
50g maslaca
1 jaje

PRIPREMA
1.
Polagani ,stoga jer se kore polažu jedna preko druge,ne suču se u frk.
Svakako da je najboli burek sa domaćim korama,ako imate volje recept od olili(da se ne ponavljamo),ona je prekrasno opisala postupak izrade.
2.

Pile u komadu stavite u hladnu vodu ,zajedno sa korjenastim povrćem,posolite,poparite i stavite vegete(po žrlji).
Kada vam se pile skuhalo,odvojite meso od kože i kostiju i sitno isjeckajte.
Kosti i kožu vratite u juhu i neka vam se skuha dobar temeljac,s njim ćete poslije zaliti burek.
udinstajte piletinu na malo ulja ,zajedno sa kapulom i peršinom,začinite solju i paprom.Neka se ohladi
3.

TIRIT:
izmiksajte jaje,maslo i brašno,da vam se stvore sitne grudvice.
Neka se malo posuše,zatim ih na pinkicu ulja ili masla popržite(2 minute)
4.
Kada ste razvukli tijesto,poškropite ga malo uljem
5.
Kolika vam je širina tepsije, toliku ćete širinu nadjeva staviti na sredinu pite
6.
Sada preklopite lijevu stranu,malkicu poškropite uljem i pospite tiritom
7.
Zatim prebacite i desnu stranu(najlakše ide prebacivanje sa stolnjakom,podignite stoljnjak i skupa s njim prebacite koru.
Na sredinu pospite još malo nadjeva
 od piletine
8.
Sada prebacite gornju stranu,pospite tiritom
9.
I donjom stranom preklopite
10.
Prebacite burek u lim,poškropite uljem ,može malo i tirita .Ovo sve skupa još jednom ponovite i prebacite burek na ovaj prvi.Znači dva bureka jedan na drugi.Gornju koru poškropite uljem.
11.
Ako radite s gotovim korama,slažete ih tako da najprije stavite dvije kore(sve kore obavezno škropite uljem),zatim nadjev,tirt i tako dalje dok ne potrošite kore,na vrh idu također dvije kore
12.
Burek pečete na 200 stupnjeva,otprilike 30-40 minuta.Pred kraj,burek izrežite i prelijte pilećim temeljcem.Zapecite još 10 minuta.Na kraju burek prelijte kiselim vrhnjem,vratite ga na 10 minuta u tek isključenu pećnicu
13.
Guštajte!

http://www.coolinarika.com/