![]() |
| Nisam nigdje mogla naći recept za odgovarajući kalup pa sam se bacila na matematiku od recepta koji sam imala i nastao je ovaj ledeni vjetar. Recept je za kalup dimenzije 28x20. |
SASTOJCI
KORE
12 bjelanjaka
300 g šećera
3 žlice octa
ukupne sastojke podijeliti na 3 dijela,tj.za 3 kore
KREMA
12 žumanjaka
2 pudinga od vanilije
5 žlica brašna
9 žlica šećera
9 dcl mlijeka
1 margarin za kolače
i još
2 banane
4 kivija
25 dkg jagoda
500-700 ml slatkog vrhnja (izmutila sam 700 ml al nisam sve potrošila tako da ne znam točno koliko je otišlo,al sve ovisi koliko mažete šlagom tortu)
PRIPREMA
1. Istući 4 bjelanjka u čvrsti snijeg i postepeno dodavati 100 gšećera. Na kraju dodati žlicu octa. Smjesu istresti u kalup na papir za pečenje i peći tj.sušiti 40ak min (mi više volimo kad je kora onako spužvasta zato je ni ne sušim dugo) .. Tako uraditi 3 puta.
2. U 7 dcl mlijeka staviti cijeli margarin i kuhati na vatri. Žumanjke, puding od vanilije, brašno i šećer razmutiti sa 2 dcl mlijeka i kad se margarin otopi a mlijeko počme kuhati, ukuhati puding-smjesu. Ostaviti da se malo prohladi.
3. Izbiti šlag, a voće narezati na ploške.
Slagati:
KORA
KREMA
JAGODE
ŠLAG
KORA
KREMA
BANANE
ŠLAG
KORA
KREMA
KIVI
ŠLAG
Ukrasiti ostatkom šlaga i voća.
Izvor: www.coolinarika.com
