SASTOJCI
BISKVIT
1 pakiranje petit keksa
FIL 1
1 l soka od višanja
1 kg višanja
16 žlica griza
16 žlica šećera
FIL 2
1 l mlijeka
3 pudinga od vanilije
13 žlica šećera
25 dag margarina
FIL 3
2 šlaga
4 dcl jogurta (običan, tekući)
1 žlica šećera
1 želatina u prahu
PRIPREMA
U tepsiju od pećnice poredati kekse bez umakanja u mlijeko ili sl.
FIL 1
Sok od višanja, griz i šećer prokuhati, pred kraj dodati očišćene višnje.
Razliti po keksima. (Napomena za višnje; ako su svježe treba ih od početka kuhati u filu. A ako su iz kompota ili zamrznute, dodajemo ih pred kraj kuhanja fila.)
FIL 2
U mlijeku ukuhati puding šećer. U ohlađeno dodati izrađen margarin.
Razliti preko Fila 1.
FIL 3
Izraditi šlag. Namočenu želatinu, otopiti pa pomiješati s 2 dcl. jogurta.
U šlag dodati želatinu s jogurtom i preostalih 2 dcl jogurta. Sve promješati i preliti preko Fila 2.
Staviti u hladnjak.
Posluživanje
Postoji puno verzija ovog kolača, vjerujte…ovaj je daleko najbolji. Omjeri su savršeni! Zagarantiran je uspijeh u pravljenju.
Dobar tek!!!!!!!!
http://www.coolinarika.com/