Mak kocke- bez brasna,jednostavan i brz

Bez brašna. Pravim ga godinama , svima se sviđa , jednostavan i brz za pripremu , nema puno sudova za pranje…i što je najvažnije vrlo ukusan !

SASTOJCI
6 jaja
12 kašika šećera
1/2 pakle (125g) margarina
1kesica praška za pecivo
1 kesica (5g) cimeta
200g mlevenog maka

Čokoladna glazura
100g čokolade
100ml slatke pavlake

PRIRPEMA
Uzmite tri posude. U jednu stavite žumanca, u drugu belanca a u treću margarin (ili maslac).
U žumanca dodajte 6 kašika šećera i umutite mikserom dok ne “pobele”. Margarin penasto umutite.
Sjedinite mikserom žumanca i margarin.  Dodajte mak pomešan sa cimetom i praškom za pecivo i umutite. Belanca umutite u čvrstu penu sa 6 kašika šećera.
Kašikom dodajte umućena belanca u masu sa makom i lagano izmešajte (kašikom).
Pecite na 180-200C , u plehu dimenzija (gore-dole) 20×30 cm.

Glazura
Pavlaku zagrejte (do pred ključanje) pa sklonite sa vatre i ubacite na kockice izlomljenu čokoladu. Izmešajte dobro i prelijte preko kolača.
Glazuru možete napraviti i bez pavlake na neki od svojih načina.

Izvor: http://www.coolinarika.com/