![]() |
...paaaa evo i moje verzije na zamolbu naše psunny. |
SASTOJCI
BISKVIT
9 bjelanjaka
300 g šećera
1 jušna žlica
alkoholnog octa
KREMA
9 žumanjaka
6 jušnih žlica oštrog brašna ili gustina
9 jušnih žlica šećera
1/2 l mlijeka
1 vrečica vanilinog šećera
250 g margarina za kreme
1/2 l vrhnja na bazi biljnih masnoča ja koristim Hoplla
voće
PRIPREMA
bjelanjke sa šećerom tuči u čvrsti snjeg
pred kraj dodati ocat
Peći u limu od pećnice obloženo papirom za pečenje, na temperaturi od 180°C jedan sat
kad je pečeno prerezati na tri trake
za kremu tući žumanjce sa šečerom i vanilim šečerom, dodati brašno i mljeko
skuhati kremu da ne bude grudica i ohladiti
u ohlađeno dodati izrađeni margarin
Istući vrhnje za šlag
slagati na duguljastu tacnu ili tanjur, koru, kremu, voće i šlag i tako dok ne potrošite sve kore.
kolač na kraju ukrasiti šlagom i voćem te dobro ohladiti
Posluživanje
...voće možete koristiti koje najviše volite, ja najrađe koristim ono voće koje dozrijeva u doba kad pravim kolač.Ali poanta je, da je voće što kiselije, jer izvanredno paše uz biskvit od bjelanjca, koji je dosta sladak.
http://www.coolinarika.com/