LAKO ZA NAPRAVITI: Kremasti bounty rolat za pola sata!

Ovaj put vam donosimo recept za odličan, kremasti bounty rolat koji možete napraviti za svega pola sata.
SASTOJCI
4 jajeta sobne temperature
150 grama šećera
80 grama brašna
60 g otopljenog putera
25 g kakaoa

SASTOJCI ZA FIL
750 ml mlijeka
100 grama šećera
45 grama gustina
2 žumanca
jedna kašika vanilinog ekstrata
200 grama putera
200 grama kokosa.

PRIPREMA
U šerpicu staviti pola litre mlijeka, dodati šećer i kokos i pustiti da provri; kad provri, smanjiti temperaturu i kuvati desetak minuta i na kraju dodati 200 grama putera, isječenog na kockice. Miješati dok se puter ne otopi. Umutiti žumanca, dodati ostatak mlijeka, vanilu i na kraju dodati gustin i sve to sipati u mlijeko i kokos i kuvati dok se ne zgusne. (Neće se zgusnuti kao kad kuvate puding, ali će biti gušće, stisnuće se prilikom hlađenja. Ako nećete da pravite sa gustinom i žumancima, staviti kesicu pudinga od vanile). Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi do sobne temperature i tek onda ostaviti u frižider, dok se potpuno ne ohladi (povremeno promiješajte ili stavite najlon preko fila kako se ne bi stvorila “korica”).
Odvojite bjelanca od žumanaca i umutite bjelanca postepeno dodavajući šećer i, kad ste dobili sjajnu glatku smjesu, dodajte jedno po jedno žumance, muteći dok se svako žumance ne sjedini sa bjelancima. Otopljen i prohlađen puter, sipati polako, stalno muteći mikserom.
Brašno i kakao izmiješajte zajedno i sipajte pomalo preko smjese od jaja, a potom lopaticom sjedinite sve zajedno.
Pleh podmazati ili prekriti papirom za pečenje i sipati tijesto. Poravnati i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 175-180°C oko 10 do 12 minuta ili u zavisnosti od vaše rerne. Pečenu koru prevrnuti na kuhinjsku krpu, pažljivo skinuti papir za pečenje (ako ste ga koristili) i uviti u rolat. Ostaviti da se ohladi.
Ohlađen rolat pažljivo odmotati, premazati filom koji se zgusnuo i ostaviti malo fila da premažete i spolja, ali to ćete uraditi kasnije. Zaviti rolat u aluminijumsku foliju ili najlon i ostaviti u frižider da se potpuno ohladi i stegne, najmanje tri sata, a najbolje je preko noći. Rolat možete preliti otopljenom čokoladom ili ostatkom fila i posuti mljevenim kokosom. Isijecite i poslužite.

Izvor: Mogujatosama.rs