SASTOJCI
Kore
• 3 dcl mlijeka
• 10 dkg mljevenih oraha
• 24 dkg šećera
• 30 dkg griza
• 1/2 žličice sode bikarbone
Fil
• 5 dcl mlijeka
• 4 žlice brašna
• 15 dkg šećera
• 15 dkg margarina
PRIPREMA
Orahe,šećer, griz i sodu bikarbonu pomiješati na suho i preliti sa mlijekom. Izmješati da nebude grudica i ostaviti 3 sata na sobnoj temperaturi.
Nakon toga tijesto podijeliti na tri papira za pečenje dim.30*20 cm i žlicom razvući koru.Peći na obrnutom limu na tem.od 180*C.
Za fil staviti kuhati mlijeko ali odvojiti 2 dcl u kojem izmutimo brašno da nema grudica, dodamo šećer i ukuhamo u preostalo mlijeko.Skuhati a kada se ohladi dodati izmućeni margarin.
Kore premazati filom i posuti sitnim šećerom i naribati čokolade.
Izvor: http://www.coolinarika.com/