Evo konačno jednog recepta i za Jaffu |
SASTOJCI
BISKVIT
5 jaja
5 žlica šećera
8 žlica brašna
0,5 dcl ulja
4 žlice hladne vode
1prašak za pecivo
1 žlica kakaa ili čokolade u prahu
KREMA
7,5 dcl mlijeka
7 žlica gustina
15 dag šećera
25 dag margarina
2 rebra čokolade
1 vanilin šećer
2 kutije jaffa keksa
ČOKOLADNA GLAZURA
10 dag čokolade za kuhanje
10 žličicaulja
PRIPREMA
Biskvit izmiksati i podijeliti u dva dijela. U jedan staviti kakao te ih ispeći. Kremu skuhati i u ohlađeno dodati razrađen margarin. Kremu razdijeliti na dva dijela, te u jednu polovicu dodati rastopljenu čokoladu. Za glazuru otopiti čokoladu i preliti kolač.
Postupak slaganja: smeđi biskvit – bijela krema – jaffa keksi (čokoladni dio okrenut prema dolje) – čokoladna krema – žuti biskvit i na kraju čokoladna glazura.
http://www.coolinarika.com/