Boem kocke


SASTOJCI
Kore
600 gr brašna (pola meko, pola oštro)
10 dkg margarina
1 čajna žličica sode bikarbone (ili pola vrećice praška za pecivo)
2 cijela jaja
20 dkg šećera
2 velike žlice kakaa u prahu
po potrebi mlijeka



Krema
4 žumanjka
15 dkg šećera
10 dkg brašna
7 dcl mlijeka
1 vrećica vanilin šečera
1 štapić vanilije (ili malo arome vanilije)
1/2 (125 gr) maslaca

Glazura od čokolade
15 dkg čokolade za kuhanje
malo mlijeka
1 velika žlica margarina



PRIPREMA
1. Od brašna pomiješanog sa sodom bikarbonom, šećera, jaja, margarina i kakaa zamijesi uz dodatak malo mlijeka glatko tijesto. Tijesto se ne smije lijepiti i mora se dati lijepo razvaljati.
2. Podijeli na četiri dijela i ispeci četiri kore na naopako okrenutom plehu.
3. Za kremu pjenasto izmiksaj jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodaj 2 dcl mlijeka i brašno i dobro izradi.
4. Preostalih 1/2 litre mlijeka stavi zakuhati zajedno sa štapićem vanilije, ostavi da malo kuha i zatim izvadi štapić i u kipuće mlijeko ukuhaj pripremljenu smjesu od jaja, šećera i brašna.
5. Kuhaj na laganoj vatri dok se ne zgusne, a zatim ostavi da se ohladi uz povremeno miješanje (da se ne stvori korica).
6. Maslac sobne temperature dobro izradi i zatim u njega umiješaj mlaku kremu od jaja. Dobro izradi mikserom da se sve lijepo sjedini.
7. Kremu podijeli na tri dijela, namaži kore i prelij glazurom od čokolade.

Posluživanje
Obavezno pripremiti dan ranije da kore stignu opustiti i omekaniti. Krema izgleda dosta “gnjecavo” ali se stajanjem preko noći lijepo stisne.

Izvor: http://www.coolinarika.com/