SASTOJCI
Testo
• 70 g mlevenog keksa
• 2 kasike ruma
• 160 g mlevene orase
• 7 jaja
• 100 g smedjeg secera
• 110 g secera u prahu
Krema
• 80 ml mleka
• 80 g mlevene orase
• 150 g margarina
• 70 g semdjeg secera
• 2 kasike ruma
PRIPREMA
1. kalup za torte (26) oblozitit sa pek papirom i ukljuciti rernu na 180° C
2. mleveni keks pomesati sa orasima i rumom
3. zumanaca mutiti sa smdejim secerom penasto, dodati cvrst sneg od belanaca sa secerom u prahu i umesati mleveni keks sa orasima
4. sipati u kalup i peci oko 70 minuta – ohladjeni biskvit preseci 1x
5. mleko sa orasima pustiti da prokuva – maknuti sa ringle
margarin i smedji secer mutiti kremasto dodati ohladjene orase i ruma
6. filovati tortu snutra i spolja i ukrasiti je
Posluživanje
torta na slici je mala i debela zbog toga sam je 2x presekla
Izvor: http://www.coolinarika.com/