Brza Keks Torta!

Kad vam treba nešto na brzinu a ukusno....ovo je idealno :D  
Sastojci  
Petit Beurre keks
Kava s mlijekom  
Kap ruma
Krema Vanilija
500 ml mlijeka
1 kesica puding vanilija
150 g šećera
1 vanilin šećer

2 žlice gustina
125 g margarina za kreme
Krema Čoko/Lješnjak
500 ml mlijeka
1 puding dolcela premium nougat
3 žlice šećera
2 žlice gustina
100 g noisette čokolade
125g margarina za krem

Priprema
Krema od vanilije:
Stavit kuhat 350 ml mlijeka.
U 150ml pomiješat puding, gustin, šećer, vanilin šećer. To dodat u vrelo mlijeko i kuhat uz stalno miješanje dok ne prokuha.
Makni s vatre, OHLADI.
Margarin sobne temperature izradi mikserom i dodat u hladnu kremu.
Krema lješnjak/čokolada.
Stavit kuhat 350ml mlijeka.
U 150ml mijeka pomiješat puding, gustin, šećer.
To dodat u vrelo mlijeko, kuhat uz stalno miješanje dok ne prokuha. Kremu maknit s vatre i dodat čokoladu, dobro promiješat i ostavit da se ohladi u hladno dodat izrađen margarin.
Skuhat kavu ( po želji ...ja volim da se kava jedva osjeti).

Slaganje:
Namoči petit kekse u kavu i posložit ih na tacnu (ja sam ispod svakog keksa stavila mrrrvicu kreme da mi ne bježi s tacne dok mažem kremu na njih).
E sad možete slagat tako da na jedan sloj keksa namažete kremu vanilija, pa stavite drugi red keksa i namažete kremu od čokolade...itd...dok ima kreme.
Ili možete (kao ja) namazat najprije cijelu kremu vanilije pa kremu od čokolade.
Torta je najbolja kad odstoji preko noći.

Posluživanje
Potrošila sam ravno 99 komada petit keksa.
 U jednom redu ih imam 9 a ima 11 redova (nemorate se držat ovih mjera, sve zavisi koliko ćete debelo mazat kremu, tako da se može desit da vam ode manje ili više keksa ...a i ja sam htjela da mi bude jako visoka (8cm)).

Ja nevolim da se kava jako osjeti tako da sam ja na 250ml vrele vode dodala dvije žlice kave i to zakuhala. kad se kava prohladila preselila sam je u  veću posudu i ulila oko 500ml hladnog mlijeka, i malo ruma.
Puding nemora bit dolcela premium nougat, može i obični čokoladni, ja volim ovaj okus lješnjaka u pudingu.
Ni čokolada ne mora bit noisette, može obićna mliječna ili za kuhanje, po želji.
Torta je premazana običnim šlagom iz kesice u koji sam dodala 1 red (otopljene) čokolade za kuhanje.
Za ukras (Ove male cvjetiće/zvjezdice...ako nekog zanima:))):
Ganache:
300ml slatkog vrhnja sam ugrijala do vrenja prelila preko 250g čokolade za kuhanje i dodala veliku žlicu meda.
To dobro ohladit (NE MIKSAT, nema potrebe) i s tim sam ukrasila tortu.