FINA ŠTRUDLA SA ORASIMA I ČOKOLADOM MOJA DOBITNA KOMBINACIJA


SASTOJCI

oko 500 grama brašna tip 400

120 grama margarinaa ili masti

kockica kvasca

kašičica šećera

250 mililitara mleka

60 grama šećera


Fil od oraha i čokolade

250 grama mlevenih oraha

50 grama rendane čokolade

100 mililitara mleka

3 kašike šećera

20 grama margarina ili putera


Za premazivanje

žumance i malo vode


PRIPREMA

1 Mleko prvo malo zagrejte, jedan deo odvojite i u njemu razmutite kvasac sa kašičicom šećera. Preostalo mleko sipajte u sud i u tako podgrejano dodajte omekšali margarin i mešajte dok se sav ne istopi. Dodajte brašno, šećer i na kraju nadošli kvasc i pomešajte. Zamesite testo i ostavite da se udvostruči. za to vreme pripremite fil:


2 Orahe pomešajte sa šećerom i dodajte krupno narendanu čokoladu. Mleko zagrejte da bude vrelo i dodajte margarin da se u njemu otopi. Tako vrelo sipajte preko oraha i čokolade i promešajte. Mešajte da se smesa izjednači.

3 Nadošlo testo premesite i podelite u dva dela. Rastanjite testo oklagijom u veći kvadrat. Svaki deo premažite pripremljenim filom (fil podelite u dva). Sa strane malo testo presavijte kao na slici i urolajte. Prebacite u tepsiju. Premažite žumancetom koje ste pomešali sa malo vode i pecite na 200 stepeni oko pola sata ili dok ne porumeni.