NEMA KUHANJA NEMA PEČENJA KINDER KOKOS ŠTRUCA GOTOVA ZAISTA ZA 20 MINUTA


 

SASTOJCI

250 grama secera

100 grama margarina

200 grama kokosa

200 grama mljevenog keksa

1 dcl mlijeka


180 grama crne cokolade

150 grama bijele cokolade

 2 zlice ulja

20 grama crne cokolade (za dekoraciju)


PRIPREMA

Pjenasto umutiti secer sa margarinom

Dodati kokos, mljeveni keks, otopljenu cokoladu i mlijeko.


Sve dobro izmjesati i staviti u namazani kalup za engleski kolac.

Ostaviti u hladnjaku 3 sata, istresti na tacnu, preliti bijelom ili crnom cokoladom otopljenom u vodenoj kupelji sa 2 zlice ulja.

Ukrasiti po zelji. Ja sam napravila list od cokolade za ukras. 

Pravi se ovako: otopljenu cokoladu cetkicom namazati po MANJEM listu od ruze (ili slicnom), ostaviti u hladnjak jedan sat, lagano skinuti list i staviti na kolac.

Sluziti sljedeceg dana.

Sjeci na ploske i sluziti.