POPULARAN ITALIJANSKI RECEPT ZA KIFLICE: Biće vazdušaste i sutradan, a mogu da se jedu u slatkoj ili slanoj varijanti
SASTOJCI
400 ml toplog mleka
200 ml ulja
100 g šećera
20 g kvasca
2 jajeta
1 belance
900 g brašna
1/2 kašike soli
1 kašičica praška za pecivo
Za premazivanje
1 žumance
istopljeni puter
malo mleka
susam
PRIPREMA
Pomešajte mleko, ulje, jaja, belance, šećer i kvasac. Dobro sjedinite. Zatim dodajte brašno, so i prašak za pecivo i umesite testo. Malo nauljite i ostavite da odmori 3 sata, naravno pokriveno. Premesite testo, pa podelite na 4 jednaka dela. Oblikujte loptice, pokrijte i ostavite da odmore 5 minuta. Razvucite testo, premažite istopljenim puterom i isecite trouglove.
Napravite manji rez na svakom trouglu od užeg ka širem delu (pogledaj sliku). Urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom i ostavite da odmore pola sata. Umutite žumance sa malo mleka i premažite kiflice, pa pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Izvor:stvarukusa