POPULARAN ITALIJANSKI RECEPT ZA KIFLICE: Biće vazdušaste i sutradan, a mogu da se jedu u slatkoj ili slanoj varijanti


 

SASTOJCI

400 ml toplog mleka

200 ml ulja

100 g šećera

20 g kvasca

2 jajeta

1 belance

900 g brašna

1/2 kašike soli

1 kašičica praška za pecivo


Za premazivanje

1 žumance

istopljeni puter

malo mleka

susam


PRIPREMA

Pomešajte mleko, ulje, jaja, belance, šećer i kvasac. Dobro sjedinite. Zatim dodajte brašno, so i prašak za pecivo i umesite testo. Malo nauljite i ostavite da odmori 3 sata, naravno pokriveno. Premesite testo, pa podelite na 4 jednaka dela. Oblikujte loptice, pokrijte i ostavite da odmore 5 minuta. Razvucite testo, premažite istopljenim puterom i isecite trouglove. 

Napravite manji rez na svakom trouglu od užeg ka širem delu (pogledaj sliku). Urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom i ostavite da odmore pola sata. Umutite žumance sa malo mleka i premažite kiflice, pa pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.

Izvor:stvarukusa