Sastojci 6 osoba
1 kg junetine od vrata
500 ml Podravka pasirane rajčice
60 ml crnog vina
1 zlica Koncentrata od rajčice Podravka
3 reznja cesnjaka
sol i papar
1 zlicica majcine dusice (suhe)
3 zlice nasjeckanog persina
kuhani siroki rezanci
ribani Parmezan
Priprema
1.
Meso operi i posusi , pa ga lagano posoli i popapri , te polozi na dno posude sa poklopcem koja moze ici u pec . U posebnu zdjelu uspi rajcice i dodaj koncentrat rajcice , cesnjak narezan na listice , vino , majcinu dusicu , sol i papar , pa sve dobro izmijesaj . Ovom smjesom prelij meso , poklopi i prebaci u pecnicu ugrijanu na 150 stupnjeva , pa peci 2,1/2 - 3 sata .
2.
Peceno meso u umaku izvadi iz pecnice , pa ga prebaci na dasku za rezanje i uz pomoc dvije viljuske natrgaj na manje komade . Natrgano meso vrati u umak i sve stavi na laganu vatru te kuhaj jos 5-6 min dok ne dobijete umak zeljene gustoce . Skinite sa vatre i umijesajte polovicu sjeckanog persina .
loading...
3.Tjesteninu skuhajte po uputama proizvodjaca ili neki drugi prilog ako zelite , pa ju prelijte sa pripremljenim raguom i izmijesajte . Sve pospite sa ostatkom persina i ribanim parmezanom .
Izvor:colinarika