JEFTIN I BRZ...SOČAN I NJEŽAN...KRALJ LETNI POSLASTICA

Recepata ima, ali ja imam malu tajnu. Pravim najbolji koh! Pogledajte recept!

Sastojci
10kom jaja
10 kasika secera
6 kasika sitnog psenicnog griza
4 kasike mekog brasna tip 40
za prelivanje
2 l mleka

 
10 kasika secera
1 kesica vanil secera

Priprema
1.
Ukoliko su jaja iz frizidera izvadite ih da se bar malo ugreju na sobnoj temperaturi. Nikada ne mutim hladna jaja. Odvojiti belanca od zumanaca. Penasto umutiti belanca pa postepeno dodavati kristal secer dok se skroz dobro ne umuti. Mikser smanjiti na najmanju brzinu i dodati zumanca. Lagano mutiti jos kratko koliko da se sve lepo sjedini. Iskljuciti mikser. Ostaviti ga po strani. Brasno pomesati sa psenicnim grizom. Veoma je bitno da griz bude sto sitniji. Korisitim isti griz kao i za knedle. Sto je griz sitnoji to je koh kremastije strukture. Dodati u umucenu smesu i okruglom busnom varjacom lagano sjediniti.
2.


 Okruglu duboku serpu precnika 30 cm nauljiti i pobrasniti. Sipati smesu i staviti u yagrejanu rernu na 200C. Peci 10 min na 200C pa jos 20ak min na 175 C. Posl 15ak minuta pecenja ukljuciti ringlu na sporetu i mleko koje ste pomesali sa deset kasika secera i vanilom ugrejati do tacke kljucanja. Taman dok se mleko na laganoj temperaturi ugreje, bice gotov i koh.
3.
Tajna moje mame da koh bude savrsen je da se vreo koh preliva vrelim mlekom. Mleko nalivajte lagano vecom kutlacom dok biskvit upija.
4.
Ostaviti da se ohladi i konzumirati ga u umerenoj kolicini. Prijatno!
Posluživanje
Sluziti hladno iz frizidera!