ZA DORUČAK IDEALNO…ZAPOSLENIM DAMAMA OVO JE POSEBNO DRAG RECEPT

SASTOJCI
1 kg krumpira
10-15 dag šunke
2-3 v.ž škrobnog brašna Gussnel
3 žutanjka


sol,papar,muškatni oraščić
ulje za prženje
sjeckani peršin ili vlasac

PRIPREMA
1. Krumpir skuhati i pretvoriti u pire.Ili se poslužiti već predhodno skuhanim
krumpirom.Šunku narežite na kockice pa je popržite u tavi bez masnoće.Ohlađenom
krumpiru dodajte šunku,žumanjke,začinite po želji.Dodajte škrobno brašno po potrebi
da povežete u glatku ,mekanu smjesu.


2. Tijesto od krumpira i šunke oblikovati u valjak koji se uvalja u gustin.Oštrim nožem
narezati šnite debele oko 1-1,5 cm

3. Dobro zagrijati ulje pa pržiti popečke na srednjoj temperaturi pazeći da naglo ne
izgore.

4. Pržiti po 3-4 minute sa svake strane.Izvaditi na kuhinjski papir da se upije
masnoća.Poslužiti uz tartar,majonezu ili salatu.