Pohovana piletina slatko-kisela

Za ljubitelje slatko-kisele kombinacije, ko ne voli može izostaviti med i na isti način spremiti jako mekanu, sočnu i ukusnu piletinu

SASTOJCI
1 kom pileće bijelo meso
po potrebi so i biber



za pohovanje
2 kom jaja
1 čaša kukuruznog skroba
malo soli
1,5 dl ulje



za sos
4 kašike kečapa
2 kašike vode
1-2 kašike meda
2 kašike jabukovog sirćeta
1 kašika soja sosa
1 kašičica bijelog luka u prahu

PRIPREMA
1. Piletinu isjeći na krupnije komade, posoliti i pobiberiti po ukusu.
U jednu posudu sipati kukuruzni skrob, u drugu jaja i umutiti ih viljuškom i posoliti malo.
Svaki komad piletine uvaljati u skrob pa u jaja

2. Pržiti u zagrijanom ulju, kratko, samo da se malo zapeče. Izvaditi piletinu na tanjir.

3. Posudu za pečenje premazati sa malo ulja i staviti piletinu.
U manjoj činiji izmiješati sve sastojke za sos i preliti piletinu.

4. Peći na 200 C oko 40 minuta, Više puta okrenuti piletinu da se zapeče sa svih strana.

Izvor: coolinarika.com