MANTARLI KÖFTE

Prefino jelo i vrlo izdašno, kad nemate vremena i volje a treba vam neko fino jelo za više ljudi ovo je recept za vas, fine nadjevene gljive, mljeveno meso, sve pečeno /kuhano/ u pečnici, servirano uz rižu/ili prilog po želji/ sa divnim umakom od povrća.

SASTOJCI
1kg većih gljiva
400g mljevenog mesa
1 jaje
na vrh noža ljute paprike
1/2žličice Origano sušeni Podravka
1žličica kečapa/ajvar
1žličica nasjekcanog peršina
maslinovo ulje
krušne mrvice po potrebi



Ostalo:
1 rog crvena paprika
1 žuta paprika
1 feferon /svježi/opcionalno
2 rajčice
200ml temeljca/pileći/goveđi/povrtni koji imate



PRIPREMA
1. Nauljite sa malo maslinovog ulja keramički pekač.Očistite gljive, stapke im stavite u pekač.Izradite mljeveno meso sa začinima i soli, te paprom.Dodate jaje i toliko mrvica da dobijete finu smjesu koja se ne mrvi.Sasvim malo mesa prepržite na suhoj tavi da vidite slanost i začinjenost pa začinite dodatno po ukusu.

2. Narežite papriku na trake, narežite rajčicu na duge komade/lagano posolite.Od mesa radite male okruglice napunite klobuke.Posložite ih u keramički pekač, okolo stavite trakice paprike i rajčice.Podlijete sa temeljcem.

3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 220C/25-30min ili dok okruglice ne dobiju finu boju i oko njih se stvori umak.

4. Okruglice servirati na kuhanoj riži sa malo povrća.

Izvor: coolinarika.com