Pileca pasteta kao argeta

Nas omiljeni recept, zaista je predivna, toplo preporucujem

SASTOJCI
Sastojci jedan
1/2 kg pileceg mesa, ja sam koristila samo prsa
2 stalka celera
4 cehna cesnjaka
1 svezanj svjezeg persuna
1 list lovora



prstohvat suhog oregana
prstohvat italijanskog zacina
prstohvat ruzmarina
prstohvat kima
prstohvat korijandera
prstohvat soli
prstohvat ljute paprike
prstohvat bibera



Sastojci dva
2-3 kasike majoneze
2-3 kasike kiselog vrhnja
1 kasika hrena
1 kasika dijon senfa

PRIPREMA
1. Skuhati meso sa grupom sastojaka broj jedan i toliko vode da samo pokrije meso. Ako kuhate u pretis loncu, trebace vam oko dvadeset minuta.

2. Skuhano meso izvaditi iz vode u kojoj se kuhalo, vodu procijediti i sacuvati, mozete koristii kao temeljac za supu. Meso ohladiti pa procesirati u procesoru sa dvije tri kasike sacuvane tecnosti pa dodati sastojke broj dva.

3. Jos jednom sve procesirati da dobijete finu i glatku smjesu. Cuvati u frizideru nekoliko dana.

Izvor: coolinarika.com