Pages

POHOVANI PATLIDŽAN U RERNI I TIGANJU – DVA NAČINA

Recept za odličan pohovani patlidžan na dva načina, u rerni ili tiganju, oba su podjednako dobra i ukusna, a pogledajte i poseban sastojak koji ja dodajem i zbog toga ima još bolji ukus.


SASTOJCI
- 1 srednji plavi patlidžan
- 3 jaja
- 150 gr. brašna
- 100 gr. prezli
- 150 gr. instant pire (ne mora)
- so
- ulje


PRIPREMA
Operite patlidžan, ne treba da ga ogulite, isecite tanke kriške, posolite i ostavite da stoji oko 20 minuta. Vodu koju patlidžan pusti ocedite. Umutite jaja, malo ih posolite, prezle i instant pire izmešajte. Uvaljajte svaku krišku u brašno, jaja i mešavinu od prezli.

Za prženje u tiganju vam je potrebno oko 500 ml. ulja jer treba da se prži u dubokom ulju.
Zagrejte ga i smanjite temperaturu, spuštajte patlidžan i pržite s obe strane dok fino ne porumeni. Vadite na papirne salvete da se ocedi od viška masnoće.


Kad ih pečete u rerni tu imate manje posla, samo ih stavite na pek papir u tepsiju, malo poprskate uljem i pečete u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. U toku pečenja preokrenite svaki da se fino i jednako ispeče.
Potrebno mu je najviše oko 20 - 25 minuta.

Poslužite uz salatku, krompir salatu, rižu ili jednostavno napravite odličnu marinadu od belog luka.
Uživajte i prijatno u svakom zalogaju.

Izvor:http://www.serpica.net