Pages

UKUSNA PILETINA U FINOM SAFTU



Neke cure su me pitale da napisem mamin recept uz njenu savrsenu a jednostavnu spremljenu piletinu, pa evo ga

Sastojci
cca 1/2 kg piletine (batak, zabatak, bijelo… )
  vegeta, sol,biber, crvena slatka paprika
malo brasna
Priprema
1.

Navegetiti i malo nauljiti piletinu i najbolje je preko noci ostaviti u frizideru.
2.

Uvaljati svaki komad piletine u brasno koje ste pomijesali s crvenom slatkom paprikom s jedne i druge strane i staviti u nauljenu tepsiju u koju ste dodali malo vode, najbolje odmah umijesati malo brasna s vodom i crvenom paprikom i umijestati to u ulje s vodom, al to i ne morate, jedino ako vam se umak pri pecenju ne ucini gustim onako kako volite.
Mozete meso prekriti i folijom da se fino upari i omeksa ali ako zurite ne morate :)
3.
Te to staviti da se pece. Peci na 200 stupnjeva nekih 25 min, al to sve ovisi o vasoj pecnici, pa si prilagodite!
4.
Jednostavno, brzo i jako ukusno!
5.
Servirano s pire krumpirom i keljom papucarom, super kombinacija :)