BRZ SOČAN I MNOGO UKUSAN KOLAČ SA JAGODAMA



Sastojci
12 dag omekšalog maslaca
22 dag šećera u prahu
4 jaja

400 ml mlakog mlijeka

60 dag oštrog brašna
prstohvat soli
1 prašak za pecivo
50 dag jagoda

šećer u prahu za posipanje

Priprema
1.
Izmiksajte maslac,šećer i žumanjke.Potom umiješajte mlijeko i polovicu brašna s praškom za pecivo.Stucite čvrsti snijeg od bjelanjaca s soli.Dodajte ostatak brašna,a na kraju lagano umiješajte snijeg.



2.
Lim s visokim rubom(okrugli kalup za torte promjera 26 cm) namastite maslacem i pospite brašnom.Stavite polovicu tijesta i nadjenite ga polovicom jagoda koje ste uvaljali u brašno kako nebi potonule u tijesto.
3.
Ulijte ostatak tijesta te nadjenite preostalim jagodama.Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva oko 45 -50 minuta(probajte čačkalicom je li pečeno).Kolač narežite na komade i posipajte šećerom u prahu prije posluživanja.