TUFNASTA JAJA ZA SAMO NEKOLIKO MINUTA



Lako i jednostavno napravite tufnasta jaja kojima ste se do sada divili na bajkovitim fotografijama časopisa
Izaberite jedan od dva načina za ocrtavanje tufni na jajima, omiljenu boju i magija može da počne
Dragi naši kreativci, evo nas sa još jednom idejom za ukrašavanje uskršnjih jaja. Kreativna truba se oduševila ovim tutorijalom, pa smo rešile da ga podelimo i sa vama, nadamo se da će vam biti od koristi
 
U pitanju je “tufnasto jaje”, koje možete da napravite na nekoliko načina, mi ćemo vam preneti dva. Za početak vam je potrebno kuvano jaje, preporučuje se da bude belo. Pored toga biće vam potrebna voda, sirće, boje za farbanje hrane iliti prehrambene boje, a za efekat tufni možete koristiti stikere, ili vosak.

Potrebni su vam voda, sirće, boja i stikeri
Ukoliko koristite stikere, postupak je sledeći: Skuvajte jaje i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi zalepite stikere, na mestima na kojima želite tufne. Napunite činiju sa ¾ vode i kašikom sirća, i u istu činiju kapnite prehrambenu boju onoliko koliko želite da vam boja bude „jaka“.Jaja sa stikerima jedno po jedno stavljajte u činiju, i ostavite da odstoje nekoliko minuta.

Tufne umesto stikerima možete označiti voskom
Kada ih izvadite iz činije, prebrišite ih papirom, i odmah skinite stikere. Ukoliko želite da jaje svetluca, premažite ga uljem. Ukoliko koristite vosak postupak je sledeći: Kuvano i ohlađeno jaje polako premažete voskom (možete koristiti rođendansku svećicu) na onim mestima na kojima želite da vam budu tufne.

Igrajte se sa bojama
U činiji sa vodom i sirćetom, kapnite prehrambenu boju, stavite jaje da odstoji nekoliko minuta, i kada ga izvadite iz činije videćete tufne na onim mestima gde ste premazali vosak.