Pages

KOLAČ KOJI MORATE PROBATI…NE MORA NI DA SE PEČE, A OKUS MU JE VRHUNSKI


SASTOJCI
1 pakovanje kora za Rozen tortu,
700 ml mleka,
500 g šećera,
700 g mlevenog maka,
400 g keksa,
2 kašike mlevenih oraha,
250 g margarina,
3 kesice vanilin šećera.


Za čokoladnu glazuru
200 g čokolade,
20 ml ulja,
Mak torta sa mlevenim keksom
20 g margarina.


PRIPREMA
Rozen torta s makom je pripremljena na sledeći način: Prokuvati mleko sa šećerom.
Skloniti s ringle. Torta sa gotovim korama.

Dodati margarin. Vratiti na ringlu pa povremeno mešati dok se margarin ne rastopi.

Ponovo skloniti sa ringle, dodati mleveni mak, mleveni keks i orahe.

Dobro promešati dok se sve ne sjedini. Sa prohlađenim filom, filovati kore.

Poslednju koru ne filovati. Prekriti kolač folijom, pritisnuti teškim predmetom i ostaviti 24 h da omekša.

Za glazuru, otopiti čokoladu sa margarinom i uljem uz stalno mešanje.

Ohladiti glazuru do gustine za prelivanje i preliti kolač.