Pages

MOKRI KOLAČ: Toliko jednostavan i sočan da ćete ga poželjeti svaki dan!

Sočan je i ukusan, a namirnice za njega vjerojatno najčešće imate kod kuće

SASTOJCI
Tijesto
3 jaja
12 žlica šećera
12 žlica ulja
12 žlica mlijeka
12 žlica brašna
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo

Za preljev
2 ½ dl mlijeka
10 žlica šećera

Za premaz gore
3 šlaga

PRIPREMA
Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, a žutanjke miksajte mikserom najvećom brzinom dodajući šećer, ulje, brašno, prašak za pecivo, mlijeko i kakao. Kad se svi sastojci dobro povežu dodajte i snijeg od bjelanjaka mješajući najmanjom brzinom. Snijeg u smjesu možete umiješati čak i žlicom.

U podmazanu tepsiju izliti smjesu i staviti peći na 180 °C. Još topli biskvit preliti sa hladnim prelivom. Na hladno staviti šlag i potpuno ohladiti. Ako slažete ovaj kolač u proljeće možete staviti na šlag i svježe jagode narezane na komadiće.

Izvor: coolinarikarecepti.blogspot.com