Pages

Filovana pogaca! Divna pogaca obogacena filom od sira ...



Sastojci
450g brasna
125ml mljeka (toplog)
125ml vode

1 kocka kvasca (svjezeg) / pola kocke ili suhog kvasca 14g
1 mala kasicica secera
1 mala kasicica sol
80ml ulja
FIL:
100g kravljeg sira i kasiku pavlake
1 jaje
I JOS :
1 zumance za premazivanje ,susam i curokot za posipanje

Priprema
1.
Pripremiti kvasac sa mlakim mljekom ,secerom i malo brasna ,kad nadodje kvasac sipati i ostale sastojke pa umjesiti tjesto i ostavit da odmara dok se ne podupla .
2.

Nadoslo tjesto podjeliti na 4 loptice ...
Svaku loptu pobrasniti i razvlaciti oklagijom po duzini ,pripremiti fil od sira i jaja pa filovati jufkicu i omotati je u rolicu .
3.
Po dvije rolice prepletite .
4.
I u podmazanom kalupu(26cm)  savijati u krug pripremljene rolice .
5.
Ostaviti pogacu da odmara 20 min.
Pred pecenje premazati zumancetom i posuti susamom i curokotom .
6.
Peci je u zagrejanoj rerni na 200°
dok dobije finu tamno- zlatnu boju.


https://www.coolinarika.com/