ČUPAVA KATA

Ovaj prekrasan i fini kolac nasih baka naucila me praviti moja svekrva. Recept je dovela do savrsenstva, pa ga dijelim s vama!

SASTOJCI
Tijesto
✦ 3 žumanjka
✦ 3 žlice šećera
✦ 15 dag margarina
✦ 30 dag brašna
✦ 1 prašak za pecivo
✦ 3 žlice mlijeka

Nadjev
✦ 15 dag oraha
✦ 3 bjelanjka (snijeg)
✦ 20 dag šećera u prahu
✦ marmelada

PRIPREMA
Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte sve ostalo i zamijesite tijesto.

Razdijelite na 3 dijela, razvaljajte na veličinu lima.

Prvi dio stavite u lim, premažite marmeladom, položite drugi dio tijesta, prekrijte nadjevom, a treći dio tijesta naribajte i pecite na 180 °C.