Pages

Snicla " TANKI DZEP " Od mame dobijem fantastican recept. U pocetku mi je bilo sumnjivo kako ce to da ispadne, ali sam odusevljena, jer je zaista jako ukusno. Ime :"Tanki dzep"- naravno zato sto od malo mesa dobijete puno snicli:)))


Sastojci
250gr. mlevenog mesa( po zelji)
200gr pirinac
2 glavice crnog luka
2 kasike persunovog lista

biber, so, vegeta
za pohovanje 3 jaja, brasno, prezle
za przenje ulje

Priprema
1.
Najpre skuvati pirinac i ostaviti da se ohladi.
2.
Saseckati sto sitnije  luk, pa pomesati sa  mlevenim mesom. Dodati vegete, soli, bibera( ne stedite na njemu) i obavezno 2 pune kasike saseckanog persunovog lista.
3.
Sve sjediniti sa pirincem i dobro umesiti.
4.
Oblikovati snicle po zelji.Ja sam pravila i kao cevape i kao pljeskavice( duguljaste i okrugle), ali je zgodnije pohovati oblik cevapa.
5.

Pohovati redom u brasno,  posoljena i razmucena jaja, prezle i prziti na ulju. Vaditi na papirni ubrus da se ocede od masnoce..
6.
Ne zadrzavati sniclu dugo u jajima, jer se onda raspada. Samo je brzo provuci .
Posluživanje
Ja cu ih danas posluziti uz obaren karfiol, preliven tartar umakom, ali u principu, moze se jesti sa raznim povrcem. Prijatno!