Osvežavaju, a ne goje: Ledene čokoladne kockice sa mentom!


SASTOJCI
 (za 36 kockica)

ZA KORU
250 grama keksa sa niskim sadžajem šećera,
6 kašika topljenog putera


ZA KREM
100 g kokosovog ulja,
100 g šlaga,
kašičica ekstrakta od vanile,
3 kašičice ekstrakta od mente,
2 kašike šećera u prahu

ZA PRELIV
100 g crne čokolade i
2 kašike kokosovog ulja


PRIPREMA
Stavite keks u jednu čvršću kesu i smrvite ih dok se ne pretvore u sitne komadiće.

U činiji pomešajte keks sa istopljenim puterom i dobro izmešajte.

Pleh obložite papirom za pečenje i rasporedite keks tako da formira koru, a zatim stavite to u frižider. Zatim u činiji pomešajte sastojke za krem i umutite ih mikserom dok ne dobijete izjednačenu smesu.

Dobijen krem premažite preko kore pa vratite u frižider na još sat vremena.

Dok se to hladi, u maloj činiji pomešajte čokoladu i kokosovo ulje i otopite u mikrotalasnoj u intervalima od 20 sekundi između kojih ćete promešati smesu dok se čokolada potpuno ne otopi.

Izvadite pleh iz frižidera i isecite kolač na 36 kockica. Stavite ih na metalnu rešetku i prelijte otopljenom čokoladom.

Pre služenja ih ohladite u frižideru.

Prijatno!

Izvor: zena.blic.rs