Pages

JEDAN ZALOGAJ I BIĆETE NA SEDMOM NEBU: Pita koja će oduševiti sve gurmane!


Opustite se, ipak su praznici, a praznike treba bogato proslaviti. Videli smo mnogobrojne recepte sa slaninom, prženice, carbonara, musaka, obavezan dodatak za doručak uz pržena jaja... Vreme je za revoluciju u hrani, a slaninu dignuti na viši nivo sa kreativnijim receptima.
Prvo tiganj poprskajte ili namažite uljem


Zatim isecite papir za pečenje koji odgovara dimenzijama tiganja i stavite papir u tiganj
Sad dolazi zabavni deo. Položite listiće slanine od centra tiganja tako da se malo preklapaju na ivicama

Iseckajte krompir na kolutove jednake debljine
Poslažite ih u krug tako da naležu jedan na drugi
Začinite krompir solju i biberom
Kada ste to završili, oborite trake slanine preko vrha
Stavite mali poklopac na pitu kako se u toku pečenja slanina ne bi savila. Tiganj stavite na pleh, a zatim u rernu


Stavite mali poklopac na pitu kako se u toku pečenja slanina ne bi savila. Tiganj stavite na pleh, a zatim u rernu
Pecite oko dva i po sata na 175 C. Kad bude gotovo, prevrnite tiganj u tanjir