BRZO I BEZ PEČENJA ORAH TORTA SA VIŠNJAMA



Sastojci
300 g piškota
150 ml soka od jabuke

200 g mljevenih oraha


  150 g šećera
200 ml vode
400 ml biljne pavlake
500 g višanja

Priprema
U šerpi skuhati orahe, šećer i vodu i prohladiti. Umutiti biljnu pavlaku, dodati poparene orahe i dobro promiješati. Piškote umakati u sok i redati u kalup. Sipati dio fila, posuti višnjama i ponavljati postupak dok se sastojci na potroše. Tortu ukrasiti višnjama i servirati.

  Zbog visokog sadržaja masnoća, plod oraha je veoma podložan kvarenju koji otpočinje djelovanjem mikroorganizama koji razgrađuju masnoće. Zato se oljušteni plodovi čuvaju na hladnom, mračnom i suhom mjestu gdje mogu ostati svježi i duže od šest mjeseci, dok će se u zamrzivaču sačuvati i do godinu dana.