Špageti bolognese

Ovo je najdraže jelo moje kćeri. Doduše, u zadnje vrijeme često kaže - mama, kad već radiš bolonjez, jel bi mogla složit lazanje? No, kad nemate vremena za ovu Garfildovu poslasticu, fini odabir su i špagete bolognese u koje obično dodam malo gljiva.

SASTOJCI ZA BOLONJEZ
350 g špageta
prstohvat soli (ili po želji)
250 g gljiva
jedna glavica luka
2 žlice ulja
300 g mljevenog mesa



2 žlice pasirane rajčice
sol
papar
jedna žličica crvene paprike
2 žličice origana
jedna mala limenka rajčica (400 g)
100 g vrhnja



PRIPREMA
Špageti skuhati da budu al dente u dosta posoljene vode. Očistite gljive i narežite ih na ploške ručno ili na ribež. Oguliti luk, narezati ga na kocke i pržiti u ulju dok ne postane proziran.

Dodati mljeveno meso, paradajz sos, zatim dodati začine -sol, papar, papriku i origano. Uz dinstanje, promješajte, dodajte gljive i pržite nekoliko minuta.

Zatim mesu dodajte ostatak rajčice i kuhajte 10 minuta. Umiješajte vrhnje, začinite i poslužite s tjesteninom koju ste prethodno iscjedili.

Izvor: 1klik.hr