OVIM RUČKOM ZADOVOLJIT ĆE TE SVAKOG GOSTA JER OVO JELO JE NAPROSTO FENOMENALNO: MILANSKI ODRESCI

Volim ovakve recepte-gdje se sve stavi u tepsiju pa na sat u pećnicu i ručak je gotov...!!!Recept je iz starog broja "Hrana i vino"...i ime, sastojke i postupak prenosim u cijelosti....A odresci su odlični-fini i jako mekani i sočni...

SASTOJCI
1 kg junjećeg odrezka
oko 10 dag glatkoga brašna
2 v.ž vegete
sol,papar,ulje



2 v.ž koncentrata od rajčice
5-6 češnja češnjaka
2 ravne v.ž šećera
2 dcl bijeloga vina
peršin



PRIPREMA 
1. Odreske stanjimo s kuhinjskim batom i dobro začinimo s vegetom i malo soli. Uvaljamo ih u brašno. Pola odrezaka  stavimo u vatrostalnu posudu(ili neki pekač za složence) poprskanu uljem.

2. Pospemo dijelom nasjeckanog češnjaka i peršina, šećerom i vegetom. Koncentrat od rajčice pomiješamo s bijelim vinom i tom mješavinom prelijemo odreske u tepsiji.

3. Po vrhu poredamo preostale odreske uvaljane u brašno. Pospemo s preostalim češnjakom,peršinom i vegetom. Dolijemo toliko vode da odresci budu prekriveni. Poprskamo uljem.

4. Pečemo oko sat i pol na 200 stupnjeva. Poslužimo uz prilog po želji-npr.pržene krumpire...

Izvor: www.coolinarika.com