SASTOJCI
1 kg junjećeg odrezka
oko 10 dag glatkoga brašna
2 v.ž vegete
sol,papar,ulje
2 v.ž koncentrata od rajčice
5-6 češnja češnjaka
2 ravne v.ž šećera
2 dcl bijeloga vina
peršin
PRIPREMA
1. Odreske stanjimo s kuhinjskim batom i dobro začinimo s vegetom i malo soli. Uvaljamo ih u brašno. Pola odrezaka stavimo u vatrostalnu posudu(ili neki pekač za složence) poprskanu uljem.
2. Pospemo dijelom nasjeckanog češnjaka i peršina, šećerom i vegetom. Koncentrat od rajčice pomiješamo s bijelim vinom i tom mješavinom prelijemo odreske u tepsiji.
3. Po vrhu poredamo preostale odreske uvaljane u brašno. Pospemo s preostalim češnjakom,peršinom i vegetom. Dolijemo toliko vode da odresci budu prekriveni. Poprskamo uljem.
4. Pečemo oko sat i pol na 200 stupnjeva. Poslužimo uz prilog po želji-npr.pržene krumpire...
Izvor: www.coolinarika.com