Super fina i jednostavna torta. |
SASTOJCI
PRHKO TIJESTO
150 grama petit keksa
100 grama maslaca ili margarina
PRVA FILA
500 grama kiselog vrhnja
300 grama vrhnja za šlag
120 grama šećera
1 vrećica mljevene želatine
DRUGA FILA
1 kg jagoda
250 grama šećera
2 vrećice mljevene želatine
PRIPREMA
Kekse izmrvite što sitnije, pomješajte sa rastopljenim maslacem, utisnite u kalup pa stavite peći 5-10 min. na 170 stupnjeva.
Kiselo vrhnje lagano izmješajte sa šećerom dok se ne rastopi pa dodajte istučeni šlag i želatinu koju ste pripremili po uputama na vrećici.
Istresite filu na kekse,(morate staviti kalup od torte jer je sve tekuće), pa da bi dobili udubljenje u fili, uzmite prozirnu foliju pa je stavite na filu i pritisnite nekom manjom zdjelom dok se ne udubi i tako stavite u frižider da se malo sve stisne, pa onda izvadite posudu i foliju.
Jagode očistite, izmiksajte, dodajte šećer, pa zagrijavajte par minuta na štednjaku dok se šećer ne rastopi. Napravite dvije vrećice želatine po uputama pa dodajte u smjesu sa jagodama te istresite na prvu filu.
Najbolje bi bilo da ostavite preko noći da se dobro stisne.
Nakon što se je torta stisla, skinite obruč.
http://www.coolinarika.com/
http://www.coolinarika.com/