SASTOJCI
Kore
• 600 gr brašna (pola meko, pola oštro)
• 10 dkg margarina
• 1 čajna žličica sode bikarbone (ili pola vrećice praška za pecivo)
• 2 cijela jaja
• 20 dkg šećera
• 2 velike žlice kakaa u prahu
• po potrebi mlijeka
Krema
• 4 žumanjka
• 15 dkg šećera
• 10 dkg brašna
• 7 dcl mlijeka
• 1 vrećica vanilin šečera
• 1 štapić vanilije (ili malo arome vanilije)
• 1/2 (125 gr) maslaca
Glazura od čokolade
• 15 dkg čokolade za kuhanje
• malo mlijeka
• 1 velika žlica margarina
PRIPREMA
1. Od brašna pomiješanog sa sodom bikarbonom, šećera, jaja, margarina i kakaa zamijesi uz dodatak malo mlijeka glatko tijesto. Tijesto se ne smije lijepiti i mora se dati lijepo razvaljati.
2. Podijeli na četiri dijela i ispeci četiri kore na naopako okrenutom plehu.
3. Za kremu pjenasto izmiksaj jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodaj 2 dcl mlijeka i brašno i dobro izradi.
4. Preostalih 1/2 litre mlijeka stavi zakuhati zajedno sa štapićem vanilije, ostavi da malo kuha i zatim izvadi štapić i u kipuće mlijeko ukuhaj pripremljenu smjesu od jaja, šećera i brašna.
5. Kuhaj na laganoj vatri dok se ne zgusne, a zatim ostavi da se ohladi uz povremeno miješanje (da se ne stvori korica).
6. Maslac sobne temperature dobro izradi i zatim u njega umiješaj mlaku kremu od jaja. Dobro izradi mikserom da se sve lijepo sjedini.
7. Kremu podijeli na tri dijela, namaži kore i prelij glazurom od čokolade.
Posluživanje
Obavezno pripremiti dan ranije da kore stignu opustiti i omekaniti. Krema izgleda dosta “gnjecavo” ali se stajanjem preko noći lijepo stisne.
Izvor: http://www.coolinarika.com/