![]() |
Recept je iz časopisa "Jelo i Piće", veoma osvježavajući kolač. Zove se Kapri torta ali sam ja dodala i "jednostavna" jer već postoje neke druge verzije Kapri torte. |
3 pudinga od vanile
3 pudinga od jagode
1 l mlijeka
1 l soka od jagode po potrebipiškote
150 g čokolade
1 (250 g) margarin
12 supenih kašika
Priprema
Poslažite piškote u dublji sud.
Skuvajte puding od jagode u soku od jagode sa 6 kašika šećera, tako vruće sipajte na piškote.
Skuvajte puding od vanile u litru mlijeka sa 6 kašika šećera. Kada se ohladi pomiješajte sa umućenim margarinom i prelijte preko sloja pudinga od jagoda.
Čokoladu otopite sa 2-3 kašičice mlijeka i jednom kašičicom margarina, da smjesa ne bude ni gusta ni rijetka, sipajte preko vanile.
Po želji, odozgo sipati i dva umućena šlaga.